Glisante cu ridicare din PVC

Glisantele cu ridicare reprezintă soluții tehnice ce integrează tâmplăria din PVC pentru uși și ferestre cu panouri dublu sau triplu-vitrate și folosesc un sistem diferit de deschidere și mișcare a cercevelelor față de cel clasic pe balamale. Fiind inspirat din ușile arhitecturii clasice japoneze, sistemele glisante permit deschiderea ușilor și ferestrelor în plan orizontal paralel, fiind ideale pentru economia de spațiu și ușurința de operare.

Particularități

Glisantele cu ridicare reprezintă o soluție intermediară între oscilo-culisante și glisante. Folosesc același mâner robust pentru operare, cu rotație sub un unghi de 180°, dar spre deosebire de oscilo-culisante sunt lipsite de deschiderea batantă. O dată cu rotația de 180° a mânerului, cerceveaua este trasă spre interior și apoi poate culisa. În orice moment al culisării, rotirea inversă a mânerului și readucerea lui la 0° va bloca cerceveaua în poziție.

Glisantele cu ridicare sunt sisteme de deschidere folosite pentru uși și ferestre exterioare și de aceea, spre deosebire de glisantele simple, sunt etanșate cu garnituri circulare, nu cu perii. În plus, la închiderea cercevelei se obține o aliniere perfectă cu elementul fix al tâmplăriei din PVC, neexistând un decalaj ca în cazul glisantelor simple.

Glisantele cu ridicare au un grad de siguranță ridicat, atât în operare cât și anti-efracție, profilul din PVC fiind întărit cu oțel galvanizat și integrează un sistem de închidere în puncte multiple și geam securizat cu folie între două foi de geam.

PVC-ul de calitate superioară folosit în profile, alături de sistemul de preluare și redirecționare spre exterior a infiltrațiilor, fac glisantele cu ridicare rezistente în timp și ușor de întreținut, conferindu-le în același timp rezistență ridicată la intemperii și calități de izolare termică ridicate.


Avantaje

  • Economie de spațiu;

  • Etanșeitate la vânt și ploaie

  • Protecție anti-efracție;

  • Rezistență la foc;

  • Stabilitate și siguranță în exploatare;

  • Sisteme de glisare silențioase și robuste;

  • Izolare termică și fonică de cel puțin 3 ori mai bune decât cele oferite de sistemele clasice.

ADRESA

Sos. Bucuresti, Nr. 215

Loc. Ciorogirla, Ilfov 077055