Armonice din aluminiu

Armonicele reprezintă sisteme de pliere a ușilor sau ferestrelor cu profil din aluminiu, sau a pereților vitrați, ce asigură o tranziție eficientă și totală din interior spre exterior. Armonicele pot fi folosite și pentru delimitarea și partajarea spațiilor interioare de locuit sau birouri, cu avantajul înlăturării imediate și fără păstrarea elementelor de susținere în spațiile de trecere.

Armonicele au avantajul unei deschideri mai ample și fără panouri fixe a pereților vitrați, ajutând la reorganizarea rapidă a spațiului.

Particularități

Armonicele reprezintă soluții elegante și eficiente de tranziție între spații interioare și exterioare, care integrează elemente de tâmplărie din aluminiu cu geam dublu sau triplu și sisteme robuste de feronerie și preluare a greutății. Avantajul tâmplăriei din aluminiu este greutatea redusă ce permite atașarea unui număr mare de module în sistemul armonic.

Configurațiile sistemelor armonice pot integra și uși sau ferestre cu deschidere clasică, pe balamale, la unul dintre capetele sistemului.

Armonicele aduc flexibilitatea ca atribut principal, oferind pe lângă deschiderea spațiului posibilitatea de personalizare a tipului de acces. Pereții, ușile și ferestrele armonice pot fi deschise total, sau parțial, iar modul silențios în care se mișcă se datorează calității înalte a șinelor de ghidare (inferioare sau superioare) și a rulmenților axiali capsulați din oțel inoxidabil ce permit operarea fără efort.

Armonicele au un sistem de geam dublu-vitrat (termopan) sau triplu-vitrat (tripan) care, dacă este folosit cu peliculă Low-E și/sau 4Season poate reduce coeficientul de transfer termic până la 0,6 W/m2K. În plus, profilul de aluminiu cu 3 camere și punte de rupere termică, alături de chederul de cauciuc folosită pe tot conturul panoului vitrat, asigură etanșarea camerei și rezistența înaltă la vânt și intemperii.

Pentru spațiile interioare, armonicele pot fi realizate din sticlă securizată cu sau fără cadru, iar sistemul de preluare a greutății poate fi integrat în pardoseală, sau în tavanul camerei. Pentru armonicele interioare, șina rezistentă în profil ”U” permite trecerea dintr-un spațiu în altul fără diferență de nivel, în timp ce pentru armonicele de exterior, șinele sunt mascate în tâmplăria de aluminiu care integrează și o fantă de preluare și redirecționare a posibilelor infiltrații.

În cazul ușilor armonice de dimensiuni foarte mari, automatizarea reprezintă o soluție ce ușurează manipularea și prelungește viața produsului.


Avantaje

 • Economie de spațiu;

 • Etanșeitate;

 • Mișcare silențioasă;

 • Rezistență la foc;

 • Izolare termică și fonică;

 • Sistem anti-efracție;

 • Protecție la foc și intemperii;

 • Design spectaculos și eficient;

 • Rapiditate în instalare;

 • Durată lungă de exploatare și ușurință în întreținere;

 • Deschidere totală fără elemente ce obturează vederea sau accesul;

 • Deschideri personalizabile pe direcții (plan orizontal sau pivotare clasică).

ADRESA

Sos. Bucuresti, Nr. 215

Loc. Ciorogirla, Ilfov 077055