Ferestre din aluminiu

Ferestrele din aluminiu reprezintă cea mai eficientă soluție de iluminare a unui spațiu, oferind în același timp un grad mare de izolare termică și fonică. În funcție de configurația aleasă, ferestrele din aluminiu pot transforma spațiul interior într-o oază de liniște și intimitate, fără a face compromisuri în ceea ce privește lumina pe care o lasă să pătrundă.

Ferestrele din aluminiu sunt sigure oferind atât protecție anti-efracție cât și protecție împotriva vântului, ploii și a focului.

Particularități

Ferestrele din aluminiu sunt produse complexe, formate din combinații de tocuri și cercevele (părțile mobile de deschidere) din aluminiu cu 3 camere și geam termo-izolant în 2 sau 3 foi.

Ferestrele din aluminiu folosesc pentru toc și cercevele un profil din 3 camere (una spre exterior, un pod termic ce nu permite transferul de temperatură și una spre interior), tehnologie ce asigură izolarea termică eficientă și rigiditatea întregii structuri. Aluminiul este folosit pentru a asigura longevitatea produsului, menținând în același timp o greutate redusă, iar feroneria robustă integrată, alături de balamalele heavy duty (rezistente la peste 17.000 de cicluri de închidere/deschidere), asigură o folosire îndelungată în condițiile unei mentenanțe reduse.

Ferestrele din aluminiu au geam cu proprietăți termo-izolante care se poate monta în câteva configurații clasice, alături de configurații specifice țintite pentru un anumit scop (ex. izolație fonică avansată).

Deși în majoritatea clădirilor ferestrele reprezintă numai 8-12% din suprafață, studiile arată că aproximativ 40% din căldură se pierde prin suprafața vitrată și tocuri.

Ferestrele din aluminiu sunt concepute pentru reducerea pierderilor. Geamurile dublu-vitrate (cunoscute sub numele de termopan) reduc pierderile de căldură cu 40% față de geamurile clasice, în timp ce geamul termopan cu peliculă de oxizi metalici crește eficiența termică a ferestrei cu 30-50% față de soluția dublu-vitrată fără peliculă.

Ferestrele din aluminiu cu tripan sunt mai eficiente termic, dar folosirea celor 3 foi de geam presupune scăderea coeficientului de transparență, ceea ce înseamnă o luminozitate redusă față de sistemele cu 2 foi.

Ferestrele din aluminiu pot fi integrate și în pereții cortină, folosirea profilelor mai înguste la exterior mărind suprafața sticlei. Această preferință arhitecturală are și avantaje practice, deoarece maximizarea câmpului vizual permite pătrunderea luminii într-un procent mai mare, deschiderea mai multor căi de acces și aerisirea eficientă a incintelor.


Avantaje

  • Combină design-ul curat, minimalist, cu performanțe de top;

  • Rezistență la apă și vânt;

  • Creșterea temperaturii interioare pe timp de iarnă cu până la 17°C;

  • Material rezistent ce prelungește durata de viață a ferestrelor;

  • Scăderea costurilor de întreținere;

  • Feronerie robustă și ușor de operat;

  • Protecție la foc și fum;

  • Garanția sistemelor testate.

ADRESA

Sos. Bucuresti, Nr. 215

Loc. Ciorogirla, Ilfov 077055