Oscilo-culisante din aluminiu

Oscilo-culisantele sunt sisteme de ferestre sau uși din aluminiu care integrează soluții tehnice avansate pentru eficientizarea spațiului și simplificarea manipulării panourilor vitrate mari. Pe lângă soluțiile clasice de deschidere și susținere cu balamale, există și soluții care oferă o siguranță mai mare în manevrare pentru panourile cu lungimi și înălțimi mari.

Suprafețele mai mari înseamnă procent mai mare de lumină în clădire, dar și greutate mai mare care trebuie echilibrată și mișcată prin aplicarea unor soluții tehnice avansate și folosirea materialelor rezistente pentru șinele de culisare.

Particularități

Oscilo-culisantele sunt uși sau ferestre din aluminiu care au cel puțin o cercevea mobilă cu deschidere în plan paralel. Părțile mobile nu folosesc balamale, ceea ce face ca deschiderea să nu se facă pe ax vertical ca în cazul soluțiilor clasice, ci pe modelul ușilor japoneze ante-belice, prin culisare.

Mișcarea se face cu ajutorul unui mâner ce are un unghi de rotație de 180°, care rotit pentru început 90° deschide cerceveaua pe sistem batant (pivot în partea inferioară și aplecare spre interior), iar completarea unghiului de 180° trage elementul mobil în interior și îi permite culisarea în plan orizontal paralel cu partea fixa a panoului.

Oscilo-culisantele au avantajul economiei de spațiu și, chiar dacă necesită un traseu minim de tragere a cercevelei, nu egalează spațiul necesar al sistemelor de deschidere clasice.

Pentru ușile sau ferestrele de exterior, terasă, balcon sau curte interioară, sistemul de culisare se face pe șine mascate de panoul frontal al tâmplăriei, în timp ce pentru uși de interior ce nu au nevoie de etanșeitate, culisarea se face pe șine integrate în pardoseală, pentru eliminarea diferenței de nivel interior – exterior.

Oscilo-culisantele nu au diferențe la închidere între cercevea și panoul fix. Cele două elemente se aliniază perfect.

Sistemul de șine performant și elemente de susținere și culisare facilitează operarea fără efort a oscilo-culisantelor chiar pentru panouri mari, dar o modalitate de a folosi la maxim potențialul acestor sisteme este automatizarea și operarea electrică a deschiderii și închiderii lor.


Avantaje

  • Economie de spațiu;

  • Etanșeitate și rezistență la vânt;

  • Siguranță în operare;

  • Rezistență la foc;

  • Eleganță și design rafinat;

  • Soluție silențioasă și ușor de manipulat;

  • Perioadă de viață extinsă;

  • Deschiderea spațiului interior și iluminare cu lumină naturală.

ADRESA

Sos. Bucuresti, Nr. 215

Loc. Ciorogirla, Ilfov 077055