Glisante din aluminiu

Glisantele sunt sisteme de ferestre sau uși din aluminiu care folosesc deschidere în plan orizontal paralel, în locul sistemului de deschidere clasic cu balamale. Ca și oscilo-clisantele, glisantele sunt eficiente în gestionarea spațiului, păstrând toate calitățile de izolare termică și fonică ale geamurilor și ferestrelor din aluminiu.

Particularități

Glisantele sunt sisteme bazate pe tâmplăria din aluminiu care oferă un design modern și o rezistență ridicată în timp pentru uși și ferestre, în condițiile economiei de spațiu și al unei greutăți reduse ce le face ușor și sigur de manipulat.

Glisantele sunt folosite în special pentru spații interioare în tipul de climă temperat-continentală, deoarece izolarea se face printr-un sistem cu perii, nu cu garnituri. Cu toate acestea, greutatea redusă și materialul rezistent din care sunt făcute tocurile și cercevelele, fac din sistemele glisante soluția cea mai bună pentru compartimentări de birouri (integrate în pereți despărțitori), spații comerciale, uși pentru dressing sau debara și uși interioare.

Glisantele pot fi securizate printr-un sistem de închidere multipunct, iar sistemul de glisare se poate realiza pe șină integrată în pardoseală sau deasupra solului mascată în tâmplăria din aluminiu.

Glisantele sunt mișcate cu ajutorul unui mâner rezistent cu rotație de 180°, iar culisarea se face în plan paralel cu elementul fix al tâmplăriei din aluminiu. Când ușa sau fereastra este închisă, elementul mobil nu este aliniat la fațadă cu elementul fix, ci există un decalaj egal sau mai mare cu lățimea în toc a elementului fix.


Avantaje

  • Economie de spațiu;

  • Siguranță în utilizare și stabilitate;

  • Sisteme silențioase;

  • Rezistență la foc;

  • Rezistență în timp și întreținere minimă;

  • Soluții eficiente pentru suprafețe mari vitrate;

  • Multiple panouri mobile ce permit flexibilitate și acces nerestricționat;

ADRESA

Sos. Bucuresti, Nr. 215

Loc. Ciorogirla, Ilfov 077055