Pereții cortină

Pereții cortină reprezintă sisteme de îmbrăcare a clădirilor, avansate din punct de vedere tehnic și estetic, ușor de recunoscut prin fațadele în stil internațional din sticlă și aluminiu. Înglobează ultimele descoperiri în domeniu, pentru a conferi clădirilor siguranță structurală combinată cu aspectul solid, dar elegant, al materialelor hi-tech.

Particularități

Pereții cortină sunt realizați pe structură de aluminiu sau oțel cu geam de grosimi variabile. Avantajul materialelor ușoare, pe lângă costuri scăzute, este durabilitatea, iar faptul că fațadele sunt auto-portante le conferă siguranță și ușurință în întreținere.

Peretele cortină este proiectat ca, printr-un sistem de nișe și garnituri de etanșare, să asigure o presiune echilibrată între interior și exterior fiind astfel impermeabil, iar suprafața de sticlă permite pătrunderea luminii naturale mai adânc în clădire.

Deși pereții cortină sunt auto-portanți și non-structurali, ei sunt conectați prin elemente special proiectate cu părțile structurale ale clădirii. În acest fel, influențele exterioare (vânt, cutremure, vibrații) sunt descărcate în sol prin structura clădirii.


Avantajele pereților cortină

  • Timp scurt de execuție și rezistență în timp;

  • Grad ridicat de rezistență la incendiu;

  • Izolare acustică și termică și eficiență energetică crescută;

  • Prețuri reduse datorită materialelor ușoare folosite;

  • Controlul luminii ambientale printr-o utilizare preponderentă a luminii naturale;

  • Estetică personalizată prin multiple posibilități combinatorii cu alte soluții de placări ventilate.

ADRESA

Sos. Bucuresti, Nr. 215

Loc. Ciorogirla, Ilfov 077055