Luminatoare auto-portante

Luminatoarele auto-portante din aluminiu și sticlă montate în acoperișul clădirii, sunt proiectate pentru a direcționa lumina naturală în interior dând în același timp un aspect modern și practic construcției.

Fiind construite din materiale ușoare și proiectate să reziste presiunii vântului, păstrându-și în același timp impermeabilitatea, luminatoarele auto-portante sunt ideale pentru eficientizarea energetică a clădirii. Deși au suprafață vitrată generoasă, luminatoarele sunt construcții proiectate să asigure izolare termică și fonică, în timp ce extind vizual spațiul pe verticală.

Particularități

Luminatoarele auto-portante sunt construcții ușoare din aluminiu și sticlă ce pot fi modelate în cupolă, bandă sau acoperiș de sticlă, cu forme înglobând profile de acoperiș în pantă, 2, 3 sau 4 ape. Ele pot fi piramidale, conice sau semicilindrice, în funcție de cerințele arhitecturale, și au utilizare industrială sau domestică.

Opțional, luminatoarele auto-portante pot fi automatizate, funcționând pe post de trape de fum și soluții de aerisire a spațiilor interioare.

Luminatoarele auto-portante sunt proiectate cu 2 sau 3 geamuri, având în compartimentul sau compartimentele etanșe dintre ele gaz inert (de obicei și cel mai eficient este argonul), fapt ce conferă luminatorului un grad ridicat de eficiență termică și o barieră fonică perfectă.

Tipul de geam folosit este fie securizat, fie laminat. În cazul geamului securizat, procesul de încălzire este alternat cu o răcire rapidă, proces ce conferă o duritate ridicată. Geamul laminat este o combinație de două geamuri cu folie de plastic între ele, produsul final fiind sigur și robust. Pentru unele proiecte se folosesc ambele tipuri de geam, ceea ce conferă un grad de siguranță avansat.

Folosirea peliculei Low-E pe fața exterioară a geamului interior, conferă o izolație termică ce poate fi adaptată tipului de proiect și zonei în care se desfășoară.

Dincolo de aspectul ușor și practic al luminatoarelor auto-portante, tehnologia folosită le face sigure, rezistente la lovire și antiefracție.


Avantajele luminatoarelor

  • Aduc lumina naturală în interiorul clădirii;

  • Izolare fonică;

  • Nu necesită structură de susținere;

  • Izolare fonică;

  • Reducerea zgomotului de grindină și ploaie;

  • Greutate redusă care nu încarcă semnificativ structura de rezistență a clădirii.

ADRESA

Sos. Bucuresti, Nr. 215

Loc. Ciorogirla, Ilfov 077055