Uși din aluminiu

Ușile din aluminiu sunt, alături de ferestre, sisteme complexe ce combină tâmplăria de aluminiu cu elemente robuste de articulare și închidere pentru confort și siguranță la standarde înalte.

Ușile din aluminiu pot avea geam termo-izolant pe întreaga înălțime, sau numai pe secțiuni longitudinale sau transversale și pot fi folosite atât la exterior cât și la interior. Aluminiul protejat prin vopsire în câmp electrostatic conferă ușilor un aspect modern și o perioadă de exploatare prelungită.

Particularități

Ușile din aluminiu sunt construite dintr-un material cu rezistență ridicată, iar prin sistemul de camere folosit în toc și cercevea (canat mobil), ușile din aluminiu au și o rezistență ridicată la torsiune. Ele au de obicei 3 camere, iar profilul folosit poate fi cu rupere termică sau fără rupere termică, în funcție de locul de montare a ușii.

Datorită rigidității crescute în condiții de greutate redusă, ușile din aluminiu reprezintă soluția cea mai eficientă pentru integrarea suprafețelor vitrate mari în design-ul spațiilor de trecere sau al sistemelor de ventilare a clădirilor, putând fi folosite și pentru căi de acces deschise în pereții cortină.

Ușile de intrare din aluminiu folosesc un sistem de închidere în puncte multiple, care conferă o siguranță sporită, iar în cazul în care integrează secțiuni de geam, acestea sunt prinse în corpul ușii într-un mod care garantează imposibilitatea îndepărtării din exterior. Acest detaliu tehnic transformă suprafețele vitrate ale ușii de la intrare, dintr-o aparentă vulnerabilitate într-o veritabilă garanție de securitate.

Pentru ușile de interior sau de terasă, suprafața mare vitrată aduce toate avantajele geamului termo-izolant dublu (termopan) sau triplu (tripan), îmbinând izolarea termică cu cea fonică și extinderea în exterior a spațiului de locuit, în cazul ușilor de terasă.

Ușile din aluminiu sunt proiectate cu balamale ce asigură preluarea optimă a sarcinii pe toate punctele de fixare, ceea ce conferă longevitate crescută întregului sistem.

Geamurile, fie că sunt duble sau triple, sunt suspendate mecanic în ramă, iar aspectul curat este obținut prin mascarea sistemului de suspendare prin panourile frontale ale tâmplăriei.

Ușile din aluminiu, fie cele de intrare, fie cele de trecere, pot fi realizate cu un canat sau cu două, iar în cazul ușilor integrate în pereții cortină, profilele exterioare sunt proiectate în funcție de aspectul exterior al întregului perete.


Avantaje

  • Eficiență termică înaltă;

  • Siguranță;

  • Rezistență mare la coroziune;

  • Greutate mică și instalare rapidă;

  • Izolare fonică și rezistență la foc;

  • Perioadă lungă de exploatare cu întreținere minimă;

  • Integrare în orice proiect arhitectural;

  • Contribuie la protejarea mediuluiu prin folosirea materialelor reciclabile.

ADRESA

Sos. Bucuresti, Nr. 215

Loc. Ciorogirla, Ilfov 077055