Pereți din HPL

Pereții HPL sunt folosiți pentru anveloparea clădirilor, dar și pentru partiționarea spațiilor interioare, fiind o soluție rapidă și durabilă pentru orice proiect de reabilitare, modernizare sau transformare funcțională și estetică.

Greutatea mică, în comparație cu alte soluții similare ca scop urmărit, face din HPL (material de construcții pentru îmbrăcare și partiționare) materialul perfect pentru proiectele orientate spre maximizarea eficienței spațiului în condiții de buget redus.

Particularități

Pereții HPL sunt formați din plăci realizate din rășini termorezistente armate cu fibre de lemn sau cu straturi succesive de hârtie cu duritate mare.

Plăcile de HPL sunt obținute prin presare la temperaturi de peste 140 de grade și supuse unei polimerizări cu bombardament electronic, ce le conferă duritate și rezistență în timp.

La exterior plăcile HPL sunt acoperite cu o foaie decorativă tratată cu compuși protectori, dar pot fi acoperiți și cu folie din aluminiu.

Cu o grosime cuprinsă între 0,7 și 20 mm, pereții HPL sunt preferați în special pentru clădiri comerciale, compartimentări interioare de birouri, clădiri de locuințe. Sunt folosiți atât pentru construcții noi, cât și pentru construcții mai vechi.


Avantajele perețiilor din HPL

  • Rezistență la variații de temperatură și incendii;

  • Rezistență la vibrații și deformări mecanice;

  • Nu solicită structura de rezistență a clădirii;

  • Rigid la presiuni ridicate ale vântului;

  • Amortizează vibrațiile exterioare;

  • Întreținere ușoară și rezistent în timp;

ADRESA

Sos. Bucuresti, Nr. 215

Loc. Ciorogirla, Ilfov 077055